Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együtt, egymásért, a szentesi sportért futottak a katonák

Szöveg: Farkas Anita hadnagy | Fotó: Janó Miklós őrmester és Barsi Balázs őrvezető felvételei |  2022. január 29. 20:06

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület és Szentes Város Önkormányzata közös szervezésében jótékonysági sporteseménynek adott otthont a város központja január 28-án, pénteken.

JMF09815

Tavaly december 28-án Szentes Város lakossága arra ébredt, hogy a közösségi élet egyik meghatározó helye, a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok kigyulladt. A tűz során az épület annyira megrongálódott, hogy használhatatlanná vált, a lángok nem kímélték a berendezési tárgyakat, illetve sporteszközöket sem. Nem volt kérdés, hogy a műszaki ezred is a városvezetés segítségére siet.

A Honvéd Rákóczi Sportegyesület kezdeményezésére a műszaki ezred és Szentes Város Önkormányzata egy jótékonysági sporteseményt szervezett: az adományokból befolyt összeggel szeretnék támogatni a sporteszközök, berendezési tárgyak pótlását.

A megnyitót és a bemelegítést követően az alakulat katonái dr. Sticz László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnökének és Antal László ezredes, az ezred parancsnokának vezetésével állt rajthoz és teljesítette a távot.

JMF09868

Mögöttük a szentesi HSZC Zsoldos Ferenc Technikum honvéd kadétjai és rendvédelmi szakon tanuló diákjai, továbbá a csongrádi Diana Vadász- Felnőttképző Szakképző Iskola és Kollégium honvéd kadétjai sorakoztak fel. A futókhoz csatlakozott hét szentesi és csongrádi általános, illetve középiskola sportot kedvelő több száz diákja és tanára is.

Mindezzel egyidőben a Szarajevóban szolgálatot teljesítő MH EUFOR Kontingens 25. váltásának katonái is csatlakoztak a kezdeményezéshez, akik nemcsak futottak, hanem adományaikkal is hozzájárultak a rendezvény sikeréhez, ezzel is demonstrálva a mérhetetlen társadalmi összefogást a sportcsarnokért.