Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együtt kellett célba érni!

Szöveg: Csák Tímea |  2010. április 26. 15:09

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségének katonái a mindennapos testnevelés foglalkozásokon túl, a munkaidő utáni sportolást is fontosnak tartják. Éppen ezért szervezett a katonákból és civilekből álló Mecseki Szellemek Extrém Sport Klub 21 kilométeres futóversenyt..

Az I. Hód Run elnevezésű futóversenyt hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a 2006-ban alakult Sport Klub. A tagok célja, a sportolás népszerűsítése, civilek toborzása köreikbe. Mivel a szervezők mernek „nagyot álmodni" és kihívások elé állítani saját magukat, csapattársaikat, egymás után győzik le a maguk elé állított kilométereket. Míg az elmúlt hónapban 100 km-es gyalogtúrát teljesítettek, addig most futva vállalták a fél-maratont. Felhívásuk nyitott fülekre talált a civil lakosság körében, hiszen a katonákból álló csapatok mellé profi és teljesen kezdő futók is csatlakoztak.

A rendezvény célja most többek között a csapatszellem erősítése volt. Éppen ezért a 4 főből álló csapatokat külön-külön kötéllel kötötték össze. Így a 21 km-t együtt kellett teljesíteni és együtt kellett célba érni.
A 8 csapat reggel 09.00 órakor startolt a Népkerti Vasútállomás előtt „futó" kerékpárútról. Akkor a csapatok még együtt, a kerékpár út végére azonban már mindenki a saját tempójában futott, kocogott, olykor-olykor gyalogolt.
Másfél óra múlva már hideg ásványvízzel fogadhatták az első befutókat.

1595900743
 

A négy főről azonban érdemes tudni, profi futóknak számítanak. Évek óta részt vesznek kisebb- nagyobb megmérettetéseken. Ám azok, akik csak egy hirtelen ötlettől vezérelve döntöttek a verseny mellett, ők is jóval a meghatározott négy órán belül teljesítették a távot. A legmozgékonyabbnak azonban Virsli, a beagle fajtájú kutyus volt, aki meghatározott tagja volt az egyik lányokból álló csapatnak.

1595900743
 

A verseny végén Huszár Ferenc alezredes adta át az elismerő okleveleket és a legjobb csapatnak járó vándorkupát, amely a következő évben kötelező megjelenést kér a résztvevőktől.

1595900743
 

Fotó: Dancsi Attila szkv.

Címkéksport