Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés a NATO és nemzeti katona-egészségügyben

Szöveg: NATO KEKK |  2022. november 28. 9:07

A katona-egészségügyi képzés, kiképzés és a tudományos kutatás területét érintő együttműködési megállapodást írt alá az MH Egészségügyi Központ és a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ.

NATO KEKK-MH EK (3)_3

Dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ (MH EK) parancsnoka, MH egészségügyi főnök, valamint Dr. Fazekas László ezredes, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központban (NATO KEKK) igazgatója látta el kézjegyével a dokumentumot, amellyel intézményesítették a két szervezet között már eddig is kiválóan működő közös munkát.

A katona-egészségügyi képzés, kiképzés és a tudományos kutatás fejlesztése érdekében a két központ kölcsönösen hozzáférést biztosít adatbázisaikhoz, az MH EK Tudományos Könyvtárában elérhető adatbázisokhoz, illetve a NATO KEKK felületein elérhető NATO STANAG keresőmotorhoz, az Egészségügyi Tudásmenedzsment Portálhoz és a világszerte megjelenő katona-egészségügyi tudományos folyóiratokat és publikációkat összegyűjtő Military Medical Journals' e-Catalogue-hoz.

NATO KEKK-MH EK (2)_3

Az MH Egészégügyi Központ a NATO KEKK kiemelt stratégiai partnere. A NATO KEKK egykori alapító igazgatójaként Kopcsó vezérőrnagy kiválóan ismeri a szervezet munkáját, támogatásával pedig a két szervezet közötti kapcsolat továbbra is fejlődő tendenciát mutat, az MH EK pedig 2014 óta ad otthont a NATO KEKK-nek. Az elmúlt években a NATO KEKK számtalan kurzussal és szakképzéssel segítette már a kórház egészségügyi dolgozóit, több száz magyar szakembert képezve a katona-egészségügy területén. Az MH EK és egyben Magyarország nemzetközi együttműködés iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a 2024-ben megrendezésre kerülő Vigorous Warrior gyakorlatnak – amely a NATO egyetlen, dedikáltan egészségügyi, többnemzeti gyakorlata - ismét Magyarország biztosítja a szervezését és lebonyolítását.

Dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ (MH EK) parancsnoka (MH egészségügyi főnök) látogatást tett a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központban (NATO KEKK), hogy együttműködési megállapodást írjanak alá Dr. Fazekas László ezredessel – a NATO KEKK igazgatójával - a két szervezet között.

NATO KEKK-MH EK (1)_3

A megállapodás célja, hogy intézményesítse a két szervezet mindig is kiválóan működő együttműködését a katona-egészségügyi képzés, kiképzés és a tudományos kutatás területén. A megállapodás szerint a két szervezet kölcsönösen hozzáférést biztosít egymás számára az MH EK Tudományos Könyvtárában elérhető adatbázisokhoz, illetve a NATO KEKK felületein elérhető NATO STANAG keresőmotorhoz, az Egészségügyi Tudásmenedzsment Portálhoz és a világszerte megjelenő katona-egészségügyi tudományos folyóiratokat és publikációkat összegyűjtő Military Medical Journals' e-Catalogue-hoz.

Az MH Egészégügyi Központ a NATO KEKK kiemelt stratégiai partnere. Dr. Kopcsó István vezérőrnagy kiválóan ismeri a szervezet munkáját, a NATO KEKK egykori alapító igazgatójaként, támogatásával pedig a két szervezet közötti kapcsolat továbbra is fejlődő tendenciát mutat, az MH EK pedig 2014 óta ad otthont a NATO KEKK-nek. Az elmúlt években a NATO KEKK számtalan kurzussal és szakképzéssel segítette már a kórház egészségügyi dolgozóit, több száz magyar szakembert képezve a katona-egészségügy területén.

Az MH EK és egyben Magyarország nemzetközi együttműködés iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a 2024-ben megrendezésre kerülő Vigorous Warrior gyakorlatnak – amely a NATO egyetlen, dedikáltan egészségügyi, többnemzeti gyakorlata - ismét Magyarország biztosítja a szervezését és lebonyolítását.

Forrás: mhek.hu