Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éjszakai vizeken

Szöveg: Pálfi Flóra főhadnagy | Fotó: Belecz Péter főhadnagy, Hanzelik Tamás törzsőrmester |  2023. június 13. 8:47

Három aknamentesítő és egy tűzszerész járőrhajóval hajtott végre sikeres gyakorlatot az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred folyamőr állománya.

8

A mostani kiképzés során az éjszakai, nehéz látási viszonyok közötti műveleti feladatokra történő felkészülés kapta a fő hangsúlyt. Az éjszakai kiképzés során a kezelő állománynak lehetősége nyílt élesben tesztelni a kézi éjjellátót, a kézi hőkamerát és a naszádba újonnan beépített hőkamera működését is.

A katonák a gyakorlat első felében egy aknamentesítő hadihajóval és egy tűzszerész naszáddal folyamfelderítést hajtottak végre a Dunakanyar Szob és Verőcei szakaszán, majd a hét második felében az MH Hadikikötőből kihajózva végeztek különböző kiképzési feladatokat.

6

Amellett, hogy a hadihajósok egyszerre négy hajóval végeztek manőver gyakorlatokat a Dunán, különböző riadógyakorlatokat - például tűzriadót, személymentési riadót és harci riadót - is gyakoroltak. Az egy hetes tábori kihelyezési hét fő célkitűzése a hajóparancsnoki és a főkormányosi állomány kiképzése volt, amit sikeresen végrehajtottak a katonák.