Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ejtőernyősökre emlékeztek Kéthelyen

Szöveg: kormany.hu |  2012. június 6. 18:20

Hagyományos megemlékezését tartotta a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Kéthelyen június 3-án. Az 1944-ben a somogyi kisközségért vívott harcok során életüket vesztett magyar ejtőernyősök sírkertjében tartott megemlékezés egyúttal Kéthely Hősök napi rendezvénye is volt.

Az esemény a község világháborús emlékművének koszorúzásával kezdődött, majd a résztvevők átvonultak a helyi temető sírkertjébe. Sipos Balázs polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a helyi általános iskola tanulói hazafias szavalatokkal örvendeztették meg a résztvevőket, míg a marcali Bajtársi dalárda katonadalokkal emlékeztetett a második világháborúban a hazáért életüket áldozó honvédekre. A rendezvényt szervező Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége pápai szervezete részéről megjelent bajtársak felidézték az ejtőernyős elődeik tetteit.

Az esemény koszorúzással fejeződött be a helyi lakosok által szépen rendben tartott sírkertben. A kopjafáknál az önkormányzat mellett az ejtőernyős utódok is elhelyezték az emlékezés koszorúit. Az országos szervezet részéről Köpöczi József nyugállományú ezredes, titkár, míg a Magyar Honvédség részéről az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai rótták le kegyeletüket a második világháború Kéthelynél elhunyt ejtőernyőseinek kopjafáinál.

(MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ – Kaposvár)

Fotó: Kőrösi András