Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendhagyó tárlatvezetés a HM HIM-ben

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. június 6. 18:54

Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vezette körbe az újbudai Kossuth és kora prezentációs verseny résztvevőit a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum állandó és időszaki kiállításán június 6-án délután.

1595936776
Az informatikai prezentációs versenyt az Újbudai Pedagógiai Intézet hirdette meg Kossuth Lajos születésének 210. évfordulója alkalmából a kerületi általános iskolás diákok között. A gyerekek Kossuth életéből és a reformkor legnagyobb személyiségeinek élettörténeteiből készülhettek fel: a feladat az volt, hogy gyártsanak informatikai prezentációt a témában.

Az elkészült, PPS formátumú prezentációk értékelése során a találékonyság, a forrásfelhasználás, a kiválasztott érdekességek, illetve a reformkor nagyjaival kapcsolatos történelmi tudás éppúgy mérvadó volt, mint az előadókészség és az informatikai megvalósítás minősége. A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek a modern világ eszközeinek segítségével értsék meg a történelmet, és egyszersmind az érdeklődésüket is felkeltsék e rendhagyó megmérettetéssel.

A kezdeményezést a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a XI. kerület országgyűlési képviselője, dr. Simicskó István is felkarolta. Június 6-án délután a prezentációkat készítő diákok – több mint harminc fiatal – látogatást tehettek a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) állandó és időszaki kiállításán, méghozzá az államtitkár vezetésével. Az összes pályázó részvétele annak volt köszönhető, hogy minden beérkezett munka rendkívül magas színvonalúra sikeredett.

1595936776

 Fotó: Rácz Tünde