Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elbúcsúztak az „öreg vasak”

Szöveg: MH Anyagellátó Raktárbázis | Fotó: Nagy Gábor |  2021. május 15. 10:43

Leselejtezett haditechnikai eszközöket vagoníroztak be a napokban az MH Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai laktanyájában.

Vagonírozás (12)

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként a Magyar Honvédség tulajdonába kerülő új eszközök beszerzése miatt lehetővé vált, hogy a már leselejtezésre váró buszokat, teherautókat, szállítójárműveket, aggregátorokat és egyéb, honvédelmi célra használatban tartott tárgyakat az alakulatok lecserélhessék. A nagyobb tömegű inkurrens eszközöket az MH Anyagellátó Raktárbázis tápiószecsői laktanyájába vasúton szállítják, ahová május közepén több nagyobb járművet is áthelyeztek az alakulat Újszász utcai telephelyéről.

Szinte bravúrosnak nevezhető a felrakodásnak az a módja, ahogy egy tizennyolc tonnás targonca biztonsággal megemelte és áthelyezte a buszokat, a háromtengelyes MAN tehergépjárművet és más vontatmányokat a vasúti szerelvényre.

Vagonírozás (7)

„A feladatban résztvevő katonák és honvédelmi alkalmazottak külön baleset- és munkavédelmi képzést kaptak, és csak ezt követően láthattak neki a vagonírozásnak. A vasúti szerelvényeken - a mindössze egynapos rakodási idő alatt - összesen húsz járművet kellett stabilan és precíz, szinte centiméteres pontossággal elhelyezni, hogy a mátyásföldi telephelytől a tápiószecsői laktanyába biztonsággal megérkezhessenek” – mondta el Tomena Gábor őrnagy, szállítmányparancsnok, az MH Anyagellátó Raktárbázis Haditechnikai Raktárának parancsnoka.