Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A Magyar Honvédségbe toborzunk!”

Szöveg: Szöllősi Gergely hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. május 15. 11:32

A vírushelyzet miatt szűk körben, az elöljáró és végrehajtó szervezetekkel online konferencia segítségével tartotta meg idei évértékelő és feladatszabó értekezletét Szűcs Imre ezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) parancsnoka.

KIKNYP (2)

A május 12-i eseményen - konferenciabeszélgetés formájában - részt vett Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese is. Szűcs ezredes jelentett a szervezet előző évi tevékenységéről és az idei évre kitűzött célokról.

A koronavírus járványhelyzet 2020-ban minden alakulat napi tevékenységét megváltoztatta, további feladatokkal egészítette ki. Amellett, hogy a parancsnokság közel ötezer katona felszerelését segítette elő az elmúlt évben, tevékenyen részt vett a Magyar Honvédség vírushelyzet kezelése érdekében végzett feladataiban is. A pandémia az alakulat több, korábbi munkafolyamatát is átírta, így az érdekvédelem és a toborzás is digitális eszközökkel és innovatív megoldásokkal egészült ki. Ezekkel a technikai előre lépésekkel kapcsolatban Apáti dandártábornok feladatul szabta, hogy az új vívmányokat a koronavírus okozta korlátozások feloldásával is hasznosítani kell.

KIKNYP (1)

Szűcs ezredes az idei év fő feladatának az alaprendeltetésből fakadó feladatok mellett az új szervezeti struktúra megszilárdítását nevezte. „A Magyar Honvédségbe toborzunk! – ezzel mutatva iránymutatást, miszerint a toborzást végzők mindig azt tartsák szem előtt, hogy az érdeklődők a számukra leginkább megfelelő szolgálati formához csatlakozzanak, mert ez viszi előrébb a Magyar Honvédséget" - hangsúlyozta Apáti tábornok.