Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életet mentett a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katona

Szöveg: Nagy Imre András zászlós | Fotó: Fehértói Mihály tartalékos zászlós |  2020. november 18. 17:10

Életet mentett az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katonája az elmúlt hétvégén, Mátészalkán.

Sebők segítségnyújtás

Sebők Dániel Olivér közkatona az autóbusz-állomásnál lett arra figyelmes, hogy a váróterem előtt egy középkorú férfi elveszíti az eszméletét és összeesik. 

Lélekjelenlétének köszönhetően a katona azonnal felismerte a veszélyes helyzetet, hívta a mentőket, akiknek utasításai alapján megkezdte a segítségnyújtást és az újraélesztést. A légzés helyreállítása után stabil oldalfekvésbe helyezte a beteget.

A helyszínre érkező mentők és a rendőrök megköszönték Sebők Dániel Olivér kiváló helytállását. A katona elmondta: ő csupán állampolgári kötelességét teljesítette, és a segítségnyújtás számára teljesen természetes.

A beteget - aki másnap eltávozhatott a kórházból - otthonában látogatta meg a közkatona, hogy állapota felől érdeklődjön. Így a férfi személyesen köszönte meg Sebők közkatonának, hogy megmentette az életét.