Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életet mentett a törzsőrmester

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2011. március 11. 12:18

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából az MH 54. Veszprém Radarezred és az MH Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság ünnepi állománygyűlést tartott március 11-én a veszprémi HEMO-ban. Az ilyenkor szokásos díjak és ajándéktárgyak átadása mellett egy katona életmentésért részesült elismerésben.

1595915450
A megemlékezésen Szücs József mérnök ezredes, a radarezred parancsnoka ünnepi beszédében ismertette az 1848-as forradalom és szabadságharc  honvédserege felállításának körülményeit; hangsúlyozva azt, hogy a forradalom egyik legnagyobb vívmánya a hadseregszervezés volt.

„A reguláris magyar hadsereg szinte példa nélküli volt Európában. Amikor Ferenc József császár letérdelve, kézcsókkal köszönte meg I. Miklós cárnak az orosz segítségnyújtást, egyben a magyar honvédsereg teljesítménye előtt is fejet hajtott" – fogalmazott a parancsnok.

A beszédet követően elismerések átadására került sor. Ezek közül kiemelkedik Gönczöl József, Nagyoroszi polgármesterének elismerése, amelyet Vándornyi Ottó törzsőrmester azért kapott, mert januárban megmentette egy 76 éves ember életét.

A komoly katonai egészségügyi kiképzésnek köszönhetően a híradó zászlóalj katonája a mentők megérkezéséig szakszerűen el tudta látni az életveszélyes állapotba került férfit.

Az ünnepi állománygyűlés végén a résztvevők megtekintették a Báthory István Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsorát.

 

 

1595915450

A szerző felvételei