Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életkörülményeket javító híd

Szöveg: Turzai Zsolt |  2010. július 21. 10:54

Dr. Boldizsár Gábor ezredes az MH PRT parancsnoka a közelmúltban a Deh-e-Salah járás kormányzójával, shura vezetőjével, rendőrfőnökével, valamint a helyi öregek képviselőivel együtt fektette le az MH Tartományi Újjáépítési Csoport, és az afgán kormány legújabb közös beruházásának alapkövét.

A most elkezdett híd az 1600 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Qashan-völgyben tizenhárom falu, hozzávetőlegesen ezer család mindennapjait teszi majd élhetőbbé. A völgy lakóinak folyón való átkelését ez eddig egy gázló biztosította, amelyet évente kétszer a hegyekből lezúduló víz teljesen járhatatlanná tett.

Az afgán-magyar közös projektben megépülő híd állandó és biztonságos átkelést nyújt majd a völgyben élők számára, így nem lesznek kiszolgáltatva az időjárás szeszélyeinek, ha piacra kívánják kivinni portékáikat, kihajtani állataikat, vagy éppen gyermekeiket szeretnék iskolába járatni.

Noha Deh-e-Salah nem éppen Baghlan tartomány központjából könnyen megközelíthető helyek egyike (optimális esetben is mintegy 7 óra utazással érhető el), a távoli járásban nem ez az egyetlen civil-katonai együttműködési projekt, mellyel a helyiek életkörülményeit igyekszik javítani.

 

CímkékPRT