Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életmentés a Balatonon

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. augusztus 15. 9:26

A rendőrökkel teljesített közös járőrszolgálata során, Juhász Péter tizedes, a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonája életmentésben vett részt augusztus 13-án, pénteken.

A Siófoki Műveletirányítási Központhoz érkezett bejelentés szerint a balatonszemesi Hullám utcai szabadstrandon két strandoló egy gumimatraccal eltűnt. A pár percen belül a helyszínre kiérkező közös járőr - két rendőr és Juhász Péter tizedes - azonnal az eltűntek keresésébe kezdett, majd a víz felől segélykérő kiáltásokat hallottak.

A parttól körülbelül 800-900 méter távolságra Juhász Péter tizedes és Pusztai Zoltán rendőr törzszászlós – civilek segítségével - megtalálta a teljesen kimerült állapotban lévő keresett személyeket. A bajbajutott férfit felsegítették az egyik civil segítő deszkájára, a hölgyet pedig gumimatraccal húzták partra és értesítették az Országos Mentőszolgálat munkatársait. A kiérkező egészségügyi szakemberek - ellátás után - a siófoki kórházba szállították a bajbajutottakat.