Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életműdíjat kapott Borsits László nyugállományú vezérezredes

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: Szováthy Kinga |  2021. november 22. 19:42

Katonai pályafutása és a Magyar Honvédség érdekében végzett kiemelkedő szolgálatteljesítésének elismeréseként, nyolcvankettedik születésnapja alkalmából Görgei Artúr-életműdíjat vehetett át Borsits László nyugállományú vezérezredes Benkő Tibor honvédelmi minisztertől november 22-én, hétfőn, Székesfehérváron.

Gorgei_Artur_eletmudij_atado_es_Rotary_Club_eloadas_20211122_04 copy

Borsits László nyugállományú vezérezredes több, mint negyven esztendőt szolgált katonaként. Érdekesség, hogy ő töltötte be a Magyar Néphadsereg utolsó, majd a Magyar Honvédség első vezérkari főnöki beosztását is.

A családi körben megrendezett díjátadón Benkő Tibor úgy fogalmazott: a tárca ezzel az elismeréssel kíván tisztelegni Borsits László nyugállományú vezérezredes életműve előtt, melyet családjával közösen valósítottak meg.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka születésnapi köszöntőjében úgy fogalmazott: Borsits László nyugállományú vezérezredes személye és munkássága példaként áll a jelenlegi és pályájukat most kezdő tisztek számára is, aktív szolgálata alatt feladatvégrehajtását minden beosztásában az intenzitás, az odaadás, a fáradhatatlanság és a hazaszeret jellemezte.

A jeles alkalomból Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára is köszöntötte az egykori vezérkari főnököt.