Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életre szóló erdei élmények

Szöveg: Guczi Emese tartalékos zászlós | Fotó: a zászlóalj felvételei |  2023. augusztus 30. 16:02

Véget ért a 12-15 éves korosztály részére, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj által szervezett erdei honvédelmi tábor Telkibányán.

Telkibánya 11

A program minden reggel közös testneveléssel indult, először futással, majd átmozgató gyakorlatokkal. Az első napon Nagy László zászlós, a zászlóalj honvédelmi nevelési referense fegyverbemutatóval színesített előadást tartott a Magyar Honvédségről.

A hét során az Országos Mentőszolgálat, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is ellátogattak a táborba. A gyerekek közelről tekinthették meg – többek között – egy mentőautó belsejét, valamint kipróbálhatták a tűzoltóautó egyes képességeit. Délutánonként a túrázásé volt a főszerep: a táborlakók kisvonattal is utaztak, valamint meglátogatták az Aggteleki Cseppkőbarlangot. Az erdei táborban a fiatalok próbára tehették ügyességüket egy exatlon pályán, valamint paintball és lézerharc során is.

Telkibánya 5

Az utolsó estét egy közös szalonnasütés tette még felejthetetlenebbé. Másnap a táborlakók kicsit fájó szívvel pakolták össze a felszereléseket és váltak meg egyenruhájuktól. Az erdei környezet és a tábor izgalmas és tartalmas programjainak köszönhetően a gyerekek örökre szóló élményekkel gazdagodva térhettek haza.

A fiatalokat – akik közül többen már tavaly is részt vettek honvédelmi táborokban – közvetlenül egy kadétmentor irányította, aki a Szikszói Szakképző és Szakgimnázium tanulójaként vállalt részt a feladatok lebonyolításában, a szakaszparancsnoki teendőket is ellátva.