Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„És te készen állsz?”

1400 csúszás, 43 koncert és több mint százezer látogató az idei Strand Fesztiválon!

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Kertész László |  2023. augusztus 30. 16:45

Mi az: 25 méter magas, 200 méter hosszú, több mint 1400-an kipróbálták és még Fluor Tominak is bejött? Hát persze, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség óriás strandcsúszdája, ami a Strand Fesztivál közönségét szórakoztatta augusztus 23-26. között Zamárdiban. A szerencsésebb fesztiválozók a legnépszerűbb hazai előadók mellett Rozs Gergely hadnaggyal is összefuthattak a Balaton partján.

Strand fesztivál Rozs Gergő KLAC9226

Azok, akik az „És te készen állsz” toborzó-szlogennel dekorált toronyból indultak neki a strandcsúszda drótkötélpályának, duplán jól jártak. Egyrészt olyan adrenalin-fröccsben részesültek, amelyet egyik pultban sem kevernek, másrészt a magasból gyönyörködhettek a naplementében úszó Tihanyi-félsziget látványában. Emellett, aki szemfüles volt, könnyen készíthetett szelfit a honvédség toborzókampányának egyik arcával, Rozs Gergely hadnaggyal. Az óriás csúszdát természetesen a hadnagy is kipróbálta a Valmar duó tagjaival.

Strand fesztivál Rozs Gergő KLAC9289

Aki nem a kalandos drótkötélpályán, az a parton találkozhatott Rozs Gergővel. A népszerű hadnagy a honvédségi kvíz kérdéseire adott jó válaszok esetén ajándékokkal lepte meg a fesztiválozókat, és az őt gyakran felismerő rajongókat.

A 36 fokos hőmérséklet a nap előrehaladtával egyre barátibb lett, így az esti koncertekre érkezők már a fogyaszthatóbb 30 fokban kezdtek gyülekezni a nagyszínpad körül. Akik a felpörgetett beatek mellett további lehűlésre vágytak, azoknak az esti órákban is biztosította a sereg a felfrissülést, ugyanis a csúszda menetszele éjjel is a fiatalok rendelkezésre állt.