Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életük árán is…

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. április 8. 16:04

„A jelenlegi nehéz, rendkívüli helyzetben az állampolgárok számítanak a katonák segítségére” – hangsúlyozta Könczöl Ferenc ezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka Győrött, április 8-án, csütörtökön az alapkiképzésüket befejező katonák előtt.

20210408-gyor-esku (6)

Hathetes alapkiképzésük befejeztével tizenhatan tették le a katonai esküt ünnepélyes körülmények között – de a járványügyi rendszabályok betartásával - a rakétaezrednél. Mint ahogyan Könczöl Ferenc ezredes beszédében fogalmazott: ők voltak azok, akiket a kiképzés csak megerősített abban, hogy ezt a hivatást, ezt az életpályát szeretnék választani.

„A katonai eskü egy életre kötelez, még akkor is, ha az embert később máshová vezeti a sors. Nem mindenki alkalmas katonának, de önök, akik teljesítették az alapkiképzést, mind szellemileg, mind fizikailag méltónak találtattak arra, hogy büszkén viselhessék az egyenruhát. Legyenek hozzá minden körülmények között méltók” – mondta a parancsnok. Hozzátette: a katonai pálya szépsége mellett embert próbáló; főleg ebben az időszakban, amikor a Magyar Honvédség nem csupán a határok védelméből, hanem a koronavírus kiváltotta járványhelyzet okozta nehézségek enyhítéséből is kiveszi a részét.

20210408-gyor-esku (3)

A katonai eskü szövegét Takács Balázs közkatona mondta elő. Az újoncokat Szabó János főhadnagy, az alakulat tábori lelkésze áldotta meg, emlékeztetve mindenkit a bajtársiasság és az igazságosság örök értékeire.

Címkékeskü