Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elfoglalták a tengeri támaszpontot

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. február 6. 8:56

Elfoglalta a Srí Lanka-i hadsereg az északkeleti országrészben a tamil felkelők utolsó ismert haditengerészeti támaszpontját – közölte a szigetországi katonaság egyik magas rangú illetékese.

A szárazföldi erők betörtek az Indiai-óceán partján fekvő Csalai támaszpontra, s megerősített állásokat vettek fel a part mentén – közölte a neve elhallgatását kérő katona. A harcokban megöltek 12 tamil felkelőt – fűzte hozzá.

Az utóbbi időszakban defenzívába szorult tamil felkelők jelentősnek mondható tengeri erővel rendelkeznek, a legutóbbi időkig rendszeresen támadták a Srí Lanka-i haditengerészet hajóit.

A Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE) lázadószervezet már csak mintegy 200 négyzetkilométernyi területet tart ellenőrzése alatt a szigetország észak-északkeleti részén, és elkeseredett utóvédharcot vív a kormányerőkkel e földdarab megvédelmezéséért.

Kevesebb mint három éve még 18 ezer négyzetkilométeres területet birtokoltak, azon akarták létrehozni a buddhista tamil kisebbség független államát.