Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elindult a beillesztő program

Szöveg: Demény Andrea szkv. |  2009. július 22. 8:26

Ezen a héten startolt az újoncok számára az a beillesztő program, amely segíti alap és kiképzési feladataik, szolgálati kötelezettségeik ellátását, valamint az alegységek beosztotti állományának és az együttműködésben érintettek megismerését.

Az állományt Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszöntötte, röviden tájékoztatta a katonákat elvárásairól és követelményeiről, és reményét fejezte ki, hogy a most szolgálatot vállalók is megtalálják számításukat a hadsereg kötelékében.

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárnál rendszeresen tartott beillesztő foglalkozáson ezúttal a szentendrei bázisról érkezett kezdő tiszthelyettes és legénységi állományú kollégák, a nálunk alapkiképzésen részt vett tovább szolgáló katonák illetve a korábban katonai szolgálatot már teljesített harcosok vettek részt.

1595889356
A foglalkozások egyik célja, hogy megismerjék a dandár szervezetét, az előmeneteli, képzési lehetőségeket, átfogó képet kapjanak pénzügyi, személyügyi kérdésekről, missziós lehetőségekről, biztonságtechnikai oktatásban részesüljenek, a másik cél pedig, hogy a lövészdandár sajátosságaiból eredő tevékenységeket maximálisan megismerjék és alkalmazzák.

A program három részből tevődik össze: az első fázis elméleti felkészítést és tájékoztatást nyújt, a második fázisban alegységeiknél kapják meg beosztásukat, a harmadik fázisban közel egy hónapon át lövész szakalapozó képzést hajtanak végre.

A tervek szerint a pályakezdők segítésére és beilleszkedésére szponzorokat jelölnek ki, akik fő feladata a támogatás, az alkalmazkodás megkönnyítése, a kapcsolatok kialakításának előmozdítása, helyi sajátosságok megismertetése.