Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elindult a jelentkezés a Lourdes-i Nemzetközi Katonai Zarándoklatra

Szöveg: Burillák Marcell | Fotó: honvedelem.hu archív |  2024. január 9. 9:44

A HM Katolikus Tábori Püspökség első újévi felhívásában a május 23-26. között esedékes Lourdes-i Nemzetközi Katonai Zarándoklatra invitálja a Honvédelmi Minisztériumban és a Magyar Honvédség kötelékében szolgálatot teljesítő katonákat.

6460b33dc1042814388908

Idén hatvannegyedik alkalommal rendezik meg a Lourdes-i Nemzetközi Katonai Zarándoklatot, amin hagyományosan magyar hívek is részt vesznek. A Délnyugat-Franciaországban zajló esemény lelki vonatkozásán túlmenően katonai és társadalmi vetülete van. „Jelenlétünkkel hazánkat, nemzetünket és a Magyar Honvédséget képviseljük” – emlékeztetnek a zarándoklat honi szervezői.

A május végi, csütörtöktől vasárnapig tartó program magában foglalja a napi szentmisét, közös imát, egy-egy körmenetet és keresztútjárást. Ezenkívül városnézésre és egyéb programokra is sor kerül. A kiutazás szervezetten, honvédségi repülőgéppel történik, a részvétel – beleértve az utazást – szabályos és egységes egyenruhában zajlik.

Az utazás költségét a katolikus tábori püspökség biztosítja, így személyenként 265 euro a részvételi díj, teljes ellátást biztosító szállásokkal. Jelentkezni – a repülőgép és a szálláshelyek kapacitásának erejéig – február 2-ig lehet a katolikus tábori püspökség honlapján elérhető adatlappal. A zarándoklat részletes programját, a kapcsolódó adminisztratív információkat és a szervezők elérhetőségét ugyanitt találhatják meg az érdeklődők.

6460b3226263a278980103