Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés az árvízi segítségnyújtásért

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. június 18. 10:42

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés dísztermében csütörtökön köszöntötték a Cuha-Bakony ér által okozott árvízvédelmi vészhelyzet elhárításában közreműködőket. Köztük a légvédelmi rakétaezred katonáit, akik Bőny térségében segítettek az elmúlt hetekben.

Bensőséges hangulatú ünnepség helyszíne volt csütörtökön a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés díszterme. Itt köszöntötték a Cuha-Bakony ér által okozott árvízvédelmi vészhelyzet elhárításában közreműködőket.
Bőny, Rétalap, Mezőőrs polgármesterei, lakosai, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai, vízügyi szakemberek mellett a MH. 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred katonái is a meghívottak között szerepeltek.

A győri székhelyű ezred állományából hatvan katona segítette az árvízi védekezésben a bőnyieket. Az egyenruhások áldozatos munkáját, tevékenységét, segítségét köszönte meg dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron megyei Közgyűlés és a megyei védelmi bizottság elnöke, valamint Muraközi László, Bőny polgármestere, aki elmondta: a példaértékű összefogás eredményeként nem történt katasztrófa és mára normalizálódott a helyzet a faluban.

A köszönő szavak után elismerések átadására került sor. Kovács Ferenc mk. alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka az ezred nevében vett át oklevelet a védelmi bizottság elnökétől, majd még további nyolc katona –  Horváth Csaba százados, Tenk Ferenc zászlós, Nemes Zoltán főtörzsőrmester, Veres Éva főtörzsőrmester, Szatmarecz Noémi törzsőrmester, Potoczki Albert szakaszvezető, Nagy Csaba szakaszvezető, és Koszonics Gábor szakaszvezető – részesült elismerő oklevélben.

Az ünnepség végén Szakács Imre elmondta: a kitüntetetteken keresztül a győri alakulat valamennyi, árvízi védekezésben részt vett katonájának jár az elismerés.

Árvíz-dossziénkért kattintson ide!

1595903430

 

1595903430