Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zárógyakorlatra készül a KFOR-3 állománya

Szöveg: Dr. Láda Mónika fdgy. |  2010. június 18. 11:18

Az árvízi védekezésben való részvétel a MH KFOR Kontingens harmadik. váltásába tervezett állomány felkészülését is félbeszakította, de a héten már tovább folytatódott a kiképzés Hódmezővásárhelyen, a MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál.

A kötelékkiképzés keretében a kiutazásra tervezett személyi állomány végrehajtotta az úgynevezett 1-es, a 2-es számú pisztoly és gépkarabély békefenntartó különleges lőgyakorlatot, a 3-as és a 4-es számú békefenntartó különleges kötelék-lőgyakorlatot, valamint a 3/A kézigránátdobó gyakorlatot is a dóci lőtéren.
Csütörtökön és pénteken pedig beadták az első védőoltásokat a kullancs okozta agyhártyagyulladás, a H1N1 vírus, az agyvelőgyulladás, a hepatitis, a diftéria és tetanusz ellen.

Kanyó László alezredes, a kontingens kijelölt parancsnoka elmondta, hogy az állomány felkészült a június 21-24-i zárógyakorlat végrehajtására. Három hónap kemény munkájáról adnak tanúbizonyságot a jövő heti zárógyakorlaton. Azt követően lefolytatják a személyi beszélgetéseket és eldől, hogy kik azok, akik augusztustól békefenntartói szolgálatot teljesítenek Koszovóban.

1595903430
1595903431