Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerések a többnemzeti hadosztály-parancsnokságnál

Szöveg: HQ MND-C | Fotó: Földházi Enikő százados |  2021. október 8. 10:26

Állománygyűlésre sorakozott fel a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) október 5-én, a székesfehérvári Alba Regia Laktanyában. A rendezvényen – személyügyi parancsok kihirdetése mellett – elismeréseket adott át a parancsnok.

20211006-mndcq (10)

Višnja Prebeg őrnagy és Jasenka Cosic zászlós, a horvát honvédő háborúban való részvételért járó elismerést, Fegyvesi György alezredes és Szabó József százados Békefenntartásért Szolgálati Jelet, Molnár Dénes százados és Simon Anikó százados a Tiszti Szolgálati Jel III. fokozatát vehette át, Románovits Rita törzszászlóst pedig új beosztásba történő helyezésével egyidejűleg főhadnaggyá léptették elő. A sorakozón mindemellett bemutatták a parancsnoksághoz október elsejével áthelyezett új kollégákat: Király István alezredest, Domokos Gábor őrnagyot és Huszár Attila törzszászlóst is.

A parancsnokság fennállása óta már harmadik alkalommal tartottak az állomány teljesítményét elismerő rendezvényt. Denis Tretinjak vezérőrnagy, az HQ MND-C parancsnoka hangsúlyozta: ezek a rendezvények kiemelkedően fontosak az állomány összekovácsolásában. Mint elmondta, habár az átadott elismerések indokaként megjelölt kiemelkedő eredményt az állomány jobbára korábbi szolgálati helyén, nemzeti alakulatnál, vagy misszióban teljesítette, őszintén reméli, hogy ezt követően a hadosztály-parancsnokságon végzett szolgálat elismerésére is minél többször rendeznek hasonló eseményt.

Címkékelismerés