Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elbúcsúzott a harcászati tartalék zászlóaljtól a KFOR parancsnoka

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 8. 11:40

Búcsúlátogatást tett Franco Federici vezérőrnagy, a koszovói békefenntartó misszió parancsnoka a magyar KFOR Harcászati Tartalék Zászlóaljnál (KTRBN), a Novo Selói táborban, október 7-én.

20211008-kfor-pk-elkoszones (1)

A KFOR parancsnoki beosztás átadás-átvételének közeledtével a leköszönő parancsnok személyesen látogatja végig a végrehajtó alegységeit, elbúcsúzva a KFOR-ban szolgáló katonáktól.

Az MH KFOR Kontingensnél tett látogatása során Franco Federici vezérőrnagy megköszönte a magyar katonák munkáját és kiemelte professzionalizmusukat. Külön szólt a „Fire Phobia” képzésről, amit ő maga és a vezénylőzászlósa is sikeresen teljesített.

20211008-kfor-pk-elkoszones (2)

Az állománygyűlésen a vezérőrnagy beszélt a KTRBN fontos szerepéről a műveleti területen, dicsérte a magyar katonák elhivatottságát és szakmai tudását. Kiemelte: a KTRBN a műveleti terület egyik legfoglalkoztatottabb és leglátogatottabb alegysége.

Varga István alezredes a kontingens parancsnoka beszédében méltatta a KFOR parancsnokának munkáját és megköszönte a közös - rövid, de tartalmas - szolgálatot.