Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Grúziába látogatott a NATO Katonai Bizottsága

Szöveg: MH KKH |  2021. október 8. 11:53

Grúziában, Tbiliszibe látogatott a NATO legmagasabb szintű katonai szerve, a NATO Katonai Bizottsága, ahol október 7-8-án plenáris ülést tartott.

20211008-mcvisit (1)

A Katonai Bizottság az Észak-atlanti Tanács és a Nukleáris Tervezési Csoport számára a katonai politikával és stratégiával kapcsolatos, konszenzuson alapuló, tisztán katonai tanácsadás elsődleges forrása, összekötő kapocs a politikai döntéshozatal és a NATO katonai struktúra között.

20211008-mcvisit (2)

A Katonai Bizottság a vezérkari főnökök szintjén évente három alkalommal, a köztes időszakokban a vezérkari főnökök által delegált állandó katonai képviselők részvételével heti rendszerességgel ülésezik.

A Katonai Bizottság munkarendjének megfelelően alkalmanként kihelyezett ülést tart, amelyre most Grúziában került sor. A Katonai Bizottsági szállítási, ellátási feladatait ez alkalommal Magyarország biztosította a Honvédelmi és  Haderőfejlesztési Program részeként beszerzett szállítóképesség igénybevételével.

20211008-mcvisit (3)

A Katonai Bizottság kihelyezett ülésén napirendi pontként szerepelt Grúzia jövőbeni műveleti szerepvállalása, az ország biztonsági helyzetének ismertetése, a grúz biztonsági szektor fejlesztési irányainak megvitatása, valamint a kiképzés terén elért eredmények és a kiépített kiképzési képesség bemutatása.

A NATO Katonai Bizottságának munkáját a helyszínen Rob Bauer admirális, a bizottság elnöke kordinálta, a magyar delegációt dr. Böröndi Gábor altábornagy, az  MH Katonai Képvidelői Hivatal (MH KKH) katonai képviselője vezette.

20211008-mcvisit (4)
CímkékNATO