Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerést kapott a Honvédkórház főigazgatója

Szöveg: honvedelem.hu / honvedkorhaz.hu | Fotó: semmelweis.hu |  2021. november 16. 13:31

A Dies Academicus ünnepségen immáron tizenkilencedik alkalommal adták át a „Kiváló PhD-oktató” elismerést, amelyet idén prof. dr. Wikonkál Norbert, a Honvédkórház főigazgatója is átvehetett.

wikonkál_vágott

Százharminckét PhD-fokozatú doktort avatott fel dr. Merkely Béla rektor és dr. Benyó Zoltán, a Doktori Tanács elnöke a Dies Academicus elnevezésű ünnepségen. A Nagyvárad téri Elméleti Tömb dísztermében megtartott ünnepi szenátusi ülésen Kiváló PhD-oktató elismeréseket, leköszönő doktori programvezetőknek járó emeritus okleveleket, alapítványi díjakat, címzetes egyetemi tanári, magántanári és mesteroktatói címeket, valamint Pro universitate elismeréseket is adományoztak.

Prof. dr. Wikonkál Norbert szakterületét tekintve bőrgyógyász, klinikai onkológus, a Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola témavezetője és törzstagja, valamint a Bőr-Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika munkatársa. Kutatási területe az UV karcinogenezis, az UV hatásra a bőrben létrejövő tumorképződés molekuláris biológiai mechanizmusai, regulációja és pathobiokémiája. Négy aktív PhD hallgatója van, hét hallgatója szerzett PhD fokozatot, ebből: hat hallgató kutatómunkáját témavezetőként, egy hallgatót társtémavezetőként támogatta.