Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerték az önkéntes területvédelmi tartalékos katona munkáját

Szöveg: Schwarcz Viktória önkéntes műveleti tartalékos százados | Fotó: Fehértói Mihály önkéntes műveleti tartalékos zászlós |  2020. október 19. 16:34

A Magyar Tartalékosok Napja alkalmából Simon Sándor önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj katonája vehette át Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka aláírásával ellátott emlékplakettet.

Simon Sándor t.zls. (1)

Az elismerésben részesült tartalékos zászlós az elsők között, 2017. február 9-én írta alá önkéntes területvédelmi tartalékos szerződését. Meghatározó esemény volt számára önkéntes tartalékos katonaként, hogy részt vehetett 2018. október 5-én, a nyíregyházi Kossuth téren megtartott csapatzászló-adományozási ünnepségen, amin a névadó Vattay Antal lánya, Vattay Eleonóra és családja is részt vett.

Simon Sándor tartalékos zászlós munkája mellett aktív tagja a nyíregyházi székhelyű területvédelmi zászlóaljnak: koszorúzások mellett a határvédelmi feladatokban is helytáll.

A Magyar Tartalékosok Napja alkalmából október elején részesült elismerésben, amely nagy büszkeséggel tölti el: Simon Sándor számára ez azt jelenti, hogy a Magyar Honvédség megbecsüli a tartalékos katonák munkáját.

Simon Sándor t.zls. (2)
Simon Sándor t.zls (3)