Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elkezdődött a 16-18 év közötti korosztály oltása

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Rácz Tünde |  2021. május 13. 17:23

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti objektumában is megkezdték az előzetesen regisztrált 16-18 éves korosztályba tartozó fiatalok oltását május 13-án. Az első napon mintegy 800 regisztráltat vártak az oltópontokra.

EK_oltás (10)

A gyakorlott és felkészült egészségügyi szakembereknek köszönhetően gyorsan és folyamatosan, különösebb várakozás nélkül haladt az előzetesen regisztrált 16-18 év közötti fiatalok koronavírus elleni oltása csütörtökön, a Honvédkórházban. A folyamat nagyrészt megegyezett a felnőttek ellátásával, mindössze annyi volt a különbség, hogy a kiskorúaknak a szüleik írásos beleegyezését is be kellett mutatniuk.

Mint dr. Péter László alezredestől, az MH Egészségügyi Központban működő oltóközpont megbízott vezetőjétől megtudtuk, a mai napon mintegy 800 főt vártak a Pfizer-vakcinákkal biztosított oltásra. Hozzátette: emellett továbbra is zavartalanul folyik a felnőttek oltása is, a mai naptól kezdődően az eddig elérhető oltóanyagok mellett már Pfizer vakcinára is lehet jelentkezni annak, aki SMS-ben értesítést kap.

EK_oltás (1)

A megkérdezett fiatalok örömmel éltek a lehetőséggel, fontosnak tartják a vírus elleni védettséget biztosító oltást. Koller Boldizsár számára a védettség megszerzése volt a fő szempont. Elmondta: az osztálytársainak többsége is ma érkezik oltásra. Kovács Petrát az egészség megőrzése mellett a sportolói pályafutásának folytatása is motiválja, de persze nagyon várja már, hogy a baráti társaság ismét összeülhessen, immár védetten.