Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elkísérték utolsó útjára az egykori parancsnokot

Szöveg: Miklós Máté főtörzsőrmester | Fotó: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred |  2022. január 8. 8:49

Utolsó útjára kísérték el az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái Illés László nyugállományú ezredest, az alakulat jogelőd szervezete, a keszthelyi 7. önálló légvédelmi rakétaezred parancsnokát január 5-én, szerdán, Keszthelyen, a Szent Miklós temetőben.

Utolsó út_átvett (3)

A kegyeleti szertartáson dr. Varga László nyugállományú okleveles mérnök dandártábornok, az ezred korábbi parancsnoka búcsúztató beszédében kiemelte: „Illés László ezredes honvédtiszti pályafutása során szolgálatát minden beosztásban példás szorgalommal, lelkiismeretesen, nagy vezetői és szakmai hozzáértéssel teljesítette.”

Oláh Emil ezredes, a Protestáns Tábori Lelkészi Kar vezetőjének búcsúztatató gondolatait követően Illés ezredes unokája szavalt el egy verset, majd az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred díszalegységének kíséretében, katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra az egykori parancsnokot.

Utolsó út_átvett (9)

Illés ezredes katonai pályája során vitathatatlan érdemeket szerzett és úttörő szerepet vállalt a csöves tüzérségi csapatlégvédelem átszervezésében, egy új fegyvernem és egy új szakmakultúra megteremtésében.