Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elköszöntek a misszióba induló tűzszerészektől

Szöveg: Fülöpné Várkonyi Melinda főhadnagy |  2012. január 28. 12:21

Szilágyi Zsolt alezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred megbízott parancsnoka január 27-én, pénteken állománygyűlésen köszönt el azoktól a katonáktól, akik februárban, illetve márciusban kezdik meg külszolgálatukat Afganisztánban, az MH Tartományi Újjáépítési Csoport tizenkettedik váltásában.

1595930714
Az alakulat az MH Tartományi Újjáépítési Csoport első váltása óta, azaz immár tizenkettedszer kapta feladatul az afganisztáni misszió  tűzszerész biztosítását. Kezdetben csak négy tűzszerész szolgált az ázsiai országban, a hamarosan műveleti területre induló tizenkettedik váltásban azonban már tízen teljesítenek majd szolgálatot részlegparancsnok, tűzszerész, robotoperátor, kutyavezető és gépkocsivezető beosztásokban.

Az állománygyűlésen Szilágyi alezredes megköszönte a külszolgálatra készülő tűzszerészek eddigi, a felkészítés során végzett munkáját. Mint mondta: a feladatok most már a hadszíntéren folytatódnak. A parancsnok sok sikert, erőt és egészség kívánt a misszióba induló katonáknak.

Fotó: A szerző felvételei