Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elkötelezett honvédek és különböző tanfolyamok

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. október 23. 7:43

Összeállításunkban az elmúlt hét legérdekesebb videóit tekinthetik meg.

Orbán Viktor: „a magyar honvéd nemzetünk kiválósága”

„A magyar nemzet katonanemzet” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök október 15-én, Budapesten. Magyarország kormányfője – Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében – az Önkéntes Katonai Szolgálatot vállalók ünnepélyes eskütételén méltatta a katonák elkötelezettségét és a magyar honvédek társadalomban betöltött szerepét.

A teljes tudósítás itt érhető el.

* * *

Hadszíntéri helyszínelői tanfolyamot rendeztek

Második alkalommal rendezték meg a NATO C-IED Kiválósági Központ Dokumentum-, média-, telefonbegyűjtés és - elemzés (DOMEX) tanfolyamát. Az október 14-én befejeződő, kéthetes kurzus 12 fő és 7 ország résztvevőivel folyt az MH Altiszti Akadémián.

A teljes tudósítás itt érhető el.

* * *

Békés járőrök

Negyvenegyedik alkalommal rendez nemzetközi katonai megfigyelő tanfolyamot a szolnoki székhelyű MH Béketámogató Kiképző Központ. A háromhetes kurzus részeként október 13-án, csütörtökön a hallgatók Egerbakta térségében hajtottak végre járőrtevékenységet, amely során számos váratlan, meglepetésszerű kihívást is le kellett küzdeniük.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Címkékhonvédelem