Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ellopták Netanjahu testőreinek fegyvereit?

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. július 7. 14:43

Eltűnt a Washingtonba látogató izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu testőreinek négy pisztolya: feltehetőleg valaki ellopta őket, miután American Airlines légitársaság elvesztette a fegyvereket tartalmazó táskát – jelentette az amerikai NBC televízió.

A 9 milliméter kaliberű Glock pisztolyokat a biztonsági előírásoknak megfelelően egy ellenőrzött poggyászba helyezték a New York-i Kennedy repülőtéren, s a csomagot fel kellett volna tegyék arra a Washingtonba tartó repülőgépre, amellyel a Netanjahuhoz tartozó izraeli ügynökök utaztak.

A repülőtéri munkások azonban tévedésből egy Los Angeles-i gépre tették fel, s amikor a nyugati parti metropoliszban megtalálták a fegyvertáskát, az már üres volt. A rendőrség annyit közölt, hogy a pisztolyokat feltehetően ellopták – adta hírül az NBC helyi idő szerint kedden, néhány órával azután, hogy Barack Obama amerikai elnök a washingtoni Fehér Házban fogadta az izraeli kormányfőt.

Az amerikai tévé tudomása szerint a New York-i és New Jersey-i hatóságok jelenleg azt próbálják kideríteni, hogy a fegyvereket még a Kennedy repülőtéren lopták el, vagy csak azután, hogy a csomag megérkezett Los Angelesbe.

Az American Airlines részleteket nem közölt az esetről. A légitársaság szóvivője csak annyit mondott, hogy hasonló biztonsági ügyekben a vizsgálatot átengedik a megfelelő igazságügyi ügynökségeknek, s ilyenkor értelemszerűen tartózkodnak attól, hogy a médiában kommentálják az esetet.

Egyesült államokbeli látogatásának programja szerint az izraeli kormányfő szerdán New Yorkba utazik, ahol Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral találkozik.