Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Élményekkel zárult a győri harcos tábor is

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: 19. TVZ |  2022. augusztus 30. 17:17

Győr adott otthont az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj által szervezett, közel egyhetes, harcos tematikájú honvédelmi tábornak.

Győr_honv_tábor (1)

Reggeli testnevelés, katonai közelharc, paintball- és lézerpuska foglalkozások, játékos vetélkedők. Csak néhány program, ami szerepelt a táborlakók hétköznapjaiban, mindamellett, hogy hasznos és egyben felejthetetlen élményekkel is gazdagodtak.

Harcos tematikájú tábor révén a gyerekek már az első napon megismerkedhettek az alaki foglalkozással és a katonai közelharccal. Utóbbi során alap technikákat sajátíthattak el, fejlesztve így a mozgáskultúrájukat is.

A keddi napon a táborozók meglátogatták a csapatmúzeumot, majd paintball, lézerpuska- és légpuska céllövészeten vettek részt, ahol megtanulhatták a célzás és az irányzás fogalmát, megismerték a különböző sportszereket. Délután pedig a gokartpályán versenyezve mérték össze vezetési tudásukat.

Győr_honv_tábor (7)

Sűrű volt a táborozók szerdai napja is, hiszen a győri toborzóiroda közreműködésével megismerkedtek a Gripen-szimulátorral, paintball- és légpuska segítségével a berendezett pályákon kellett átküzdeniük magukat, mindezt csapatmunkában. Tovább színesítette a táborozók napját az a gyakorlótéren megrendezett játékos vetélkedő, amelynek legnépszerűbb eleme a kúszófolyosó volt, amit örömmel küzdöttek le újra és újra. A nap fénypontja mégis a mosonmagyaróvári Piramis Sport Egyesület által tartott önvédelmi foglalkozás volt.

Csütörtökön a nap fő programja a PTSZ-M közepes lánctalpas úszógépjárművel való utazás volt, majd egész napos paintball foglalkozás következett. Az esti bátorságpróbán pedig a fiatalok nagy lelkesedéssel küzdötték le az akadályokat.

A tábor utolsó napján egy mentőtiszt – aki egyben tartalékos katona is – tartott egészségügyi ismereteket, végül délután, a záróünnepség során a táborozók átvették az Obsit-leveleiket, valamint kiosztották a tábor legjobbjának járó barettsapkát is.