Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elöljárói látogatás és szemle Szentesen

Szöveg: Baranyai Erika Piros tartalékos százados | Fotó: Janó Miklós törzsőrmester |  2023. október 20. 7:23

Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka és Ugrik Csaba dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Hadműveleti Csoportfőnökség csoportfőnöke tett látogatást a MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél.

_JMF0991

Az elöljárókat, valamint Molnár Zsolt ezredest, a MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogosdandár parancsnokát, Csurgó Attila ezredes, a műszaki ezred parancsnoka fogadta, majd parancsnoki jelentésében ismertette a Szentesi Fokos 2023 Tábori Kihelyezési Hét kiképzési esemény feladatait. A részletes tájékoztatást követően a vendégek személyesen is kilátogattak a Tábori Kihelyezési Hét különböző helyszíneire. A vendégek a képzés keretein belül komplex feladatrendszereket tekintettek meg, melyek a műszaki ezred meglévő, illetve lehetséges új képességeit mutatták be.

Az elöljárók szemrevételezték a MAYBE UNIVERZÁL és TMM3 híd üzemeltetését, valamint műszaki mentési feladatok végrehajtását. Jelentést kaptak továbbá a Műszaki Ezred erődítő és állásépítő eszközeiről és azok alkalmazásának lehetőségéiről is. A látogatás végén a vendégek megtekintették a logisztikai feltöltőpont üzemeltetését, valamint a szakasztámpont kiépítését és a műszaki zárrendszer telepítését.