Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elöljárói látogatás Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: a szerző felvételei |  2021. április 2. 22:33

A húsvéti ünnepek közeledtével Győr-Moson-Sopron megyében, az északi határszakaszon határzárási feladatokat ellátó, valamint a győri és a tatabányai kórházban dolgozó katonákkal találkozott Kaposvári László vezérőrnagy április 2-án, pénteken.

Kaposvári_László_vörgy_látogatása (1)

A Magyar Honvédség Parancsnoksága megbízott törzsfőnök támogató helyettese Könczöl Ferenc ezredes, győri helyőrségparancsnok kíséretében a Rajka és Hegyeshalom határátkelőhelyeken szolgálatot ellátó katonákkal találkozott. A megyében az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, valamint az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság katonái végzik a határmegerősítő feladatokat az osztrák és a szlovák határokon.

Kaposvári_László_vörgy_látogatása (2)

A határszakaszok megtekintését követően Kaposvári vezérőrnagy Győrbe, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba látogatott, ahol Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka fogadta. Az egészségügyi intézetben szolgálatot teljesítő pápai katonákat a rájuk háruló feladatokról és kihívásokról kérdezte. Ezután a tábornok Legoza Bálint ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokhelyettese kíséretében a tatabányai Szent Borbála Kórházban a tatai katonákkal találkozott.

Kaposvári_László_vörgy_látogatása (3)

Kaposvári László vezérőrnagy valamennyi helyszínen a katonák tapasztalatai, szolgálati feladataik, valamint elhelyezési körülményeik és az ellátásuk minősége felől érdeklődött.

A honvédelmi tárca, valamint a Magyar Honvédség vezetése nevében valamennyi helyszínen személyesen köszönte meg a katonák szolgálatát, munkáját, motiváltságát és fegyelmezettségét.