Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elöljárói vizit Camp Pannoniában

Szöveg: Palotás Levente<br /> <br /> <br /> |  2009. november 26. 8:11

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoporthoz (MH PRT) a Nemzetközi Biztonsági és Együttműködési Erők (ISAF) Északi Regionális Parancsnokságától (RCN) érkezett katonai delegáció Trond Lundberg ezredes, az ISAF RCN parancsnokhelyettesének vezetésével. A küldöttség egy napot töltött az MH PRT bázisán.

Lundberg ezredes nem először járt Camp Pannóniában: a magyar kontingens szeptemberi átadás–átvételi ünnepségén ő képviselte az ISAF RCN-ot. Ezúttal érkezése egy körutazás része volt, amely során az északi régió valamennyi újjáépítési csoportjához ellátogatott.

A delegáció egy napot töltött az MH PRT bázisán, amely során személyes tapasztalatokat szereztek a magyar újjáépítési csoport működéséről. Részletes tájékoztatást kaptak a biztonsági helyzetről, a folyamatban lévő tevékenységekről és a fejlesztési, újjáépítési munka aktualitásairól.

A megbeszélések során külön megvitatták a választások utáni helyzettel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és kiemelten foglalkoztak a közeljövő várható kihívásaival.

Lundberg ezredes a magyar katonák mellett találkozott Tölli Istvánnal, a Külügyminisztérium főképviselőjével és Alyson McFarlan-nel, az USAID (United States Agency for International Development) helyi összekötőjével, akikkel az újjáépítési csoport és a tartományban működő nem kormányzati szervezetek (NGO) közötti együttműködésről értekezett.

A látogatás zárásaként az ISAF RCN parancsnokhelyettese táborbejárás keretében tekintette meg a bázis létesítményeit, a kontingens technikai eszközeit és a katonák napi tevékenységét. Lundberg ezredes elégedett volt a látottakkal, az egy napos vizit során meggyőződött arról, hogy az MH PRT kiválóan végzi feladatát és jól halad a tartomány újjáépítése, illetve fejlesztése.

1595893854
1595893854