Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első kézből a katonai hivatásról

Az altisztképzést népszerűsítették a Zsoldos Ferenc Technikumban

Szöveg: Baranyai Erika Piros főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2024. február 16. 7:07

Három katonai szervezet tartott pályaválasztás előtt álló diákok számára tájékoztatót a szentesi Zsoldos Ferenc Technikumban.

Szentes_1

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár és az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred katonái az altisztképzéssel és a katonai szolgálattal ismertették meg a diákokat a pályaorientációs nap során.

A fiatalok a szegedi toborzóiroda, valamint a vásárhelyi dandár és a szentesi műszaki ezred katonáival találkozhattak, információt kaptak a katonai hivatásról, annak előnyeiről és a szolgálattal járó kihívásokról, továbbá a vármegyében lévő két alakulat sajátos feladatrendszeréről.

A vezénylőzászlósi előadások során kiemelt szerepet kaptak a katonai értékek, ezek segítségével a diákok könnyebben megértették a katonai hierarchia és szervezetrendszer működését.

Szentes_2

A látogatás és a bemutatók célja, hogy a diákok minél több információval gazdagodjanak a katonai lét sokszínűségéről és lehetőségeiről, valamint bátrabban, magabiztosabban forduljanak a katonákhoz kérdéseikkel, hogy megérthessék ennek a hivatásnak a fontosságát.

A pályaválasztási napot VR lőszimulátor bemutatásával tették színesebbé, ezzel az érdeklődőknek lehetőségük nyílt különböző harcászati tevékenységek virtuális kipróbálására is.

Címkéktoborzás