Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emberség és empátia

Szöveg: Berg Endre |  2010. november 12. 8:59

Ismét megrendezték a katonaözvegyek találkozóját, ahol a Honvéd Bajtársi Klub Tata, az MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság Toborzó és Érdekvédelmi Iroda Tatabánya, valamint „a vizek városa” önkormányzatának képviselői azokat a hölgyeket köszöntötték, akik elvesztették egykor katonaként szolgáló párjukat.

A közelmúltban immáron harmadik alkalommal rendezték meg Tatán a katonaözvegyek találkozóját – tudtuk meg Papp Szilvia századostól. A hagyományosnak tekinthető eseményt a Helyőrségi Klubban tartották, ahol megjelent a város önkormányzatának képviseletében Robozné Schönfeld Zsuzsanna alpolgármester és Bálint Anita irodavezető, valamint a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségéből Bódi Jánosné,

a nőtagozat vezetője.

A mintegy félszáz hölgyvendéget Sárközi József nyugállományú ezredes, a Honvéd Bajtársi Klub Tata elnöke köszöntötte a tőle megszokott, érthetően megszerkesztett, s érces orgánumban előadott szónoklatában, méltatva az elhunytakat, s együttérzéséről biztosítva a megjelenteket. A BEOSZ képviselője, Bódi Jánosné egyebek mellett hangsúlyozta beszédében, hogy jobb elviselni a kényszerű özvegyi magányt társaságban, amelynek a Helyőrségi Klub mindenkor helyet biztosít. Robozné Schönfeld Zsuzsanna alpolgármester és Bálint Anita irodavezető az önkormányzat, illetve a szociális iroda lehetőségeit vizsgálta arra vonatkozóan, hogy miben, s miként tudnak segítséget nyújtani az érintett özvegy hölgyek számára adott esetben.

A köszöntőket és az ismertetőket követően Rozs János

saját verseivel lepte meg a vendégeket, amelyek – az alkalomhoz illően – a katonaözvegyekről, a katonaözvegyeknek szólt. Lázár Antal tárogatón előadott dallamokkal pezsdítette meg a hölgyek szívét, s nyilvánvalóan jólesett a hölgyeknek az a virág is, amelyeket Sárközi József és Zentai László adott át.

Meg kell említenünk Papp Szilvia százados előadását is, aki az érdekvédelmi lehetőségek biztosításáról, illetve az elmúlt három év eseményeiről számolt be.

Nem feledkezhetünk meg a tiszti klub igazgatója, Domonkos Ágnes, valamint a művelődésszervező, Lázár Ivetta közreműködő tevékenységének méltatásáról sem, akik mindig és mindenben megbízható partnerei a „KIEG" és a Bajtársi Klub rendezvényeit megálmodóknak. A rendezők végezetül ebéddel látták vendégül az özvegyeket.

Fotó: a szerző felvételei

CímkékEMPAvizsga