Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Embert a vasra!” – katonai terepen

Szöveg: Tóth Ádám | Fotó: Kertész László |  2023. szeptember 29. 14:44

Harmadik hetében jár az „Embert a vasra!” kampány eredményeként bevonult katonák alapkiképzése az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál, Hódmezővásárhelyen. A Lynx páncélozott gyalogsági harcjármű vezetésére, kezelésére, használatára készülő közkatonák a dóci lőtéren adhattak számot katonai tereptan ismereteikből.

Lynx alapkiképzés keretein belül  Katonai tereptan foglalkozás és Műszaki erődítés KLAC8913

Pászthory Domonkos százados, az alapkiképző század parancsnoka elmondta, hogy a harmadik a felkészítés első kimondottan gyakorlatias hete. „A katonák az elmúlt két hét során katonai alapismereteket szereztek nagy hangsúlyt fektetve a testnevelési képességeik fejlesztésére. Az alaki ismereteket is elsajátították, amelyben ez idő alatt szintén sokat fejlődtek” – tette hozzá.

A százados rámutatott arra is, hogy bár a bevonultak zöme rendkívül fiatal, a hozzáállásukra nem lehet panasz. Már most van az alapkiképzésnek egy széles és erős magja ésa többség igen nagy akaraterővel rendelkezik. A katonai tereptan gyakorlatot vezető parancsnok véleménye szerint minden adott ahhoz, hogy ezekből a fiatalokból elszántságuk és képességeik alapján kiváló katona váljék.