Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emelkedett a palesztin áldozatok száma

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. március 12. 12:43

Egy tizenéves palesztin fiú és egy fegyveres halt meg izraeli légicsapásokban március 11-én, vasárnap a Gázai övezetben, míg a palesztinok hat rakétát lőttek ki a területről Izrael déli részére.

Az izraeli hadsereg szerint egy izraeli harci gép „terrorosztagot" vett célba, amely arra készült, hogy rakétákat lőjön ki izraeli területre. Gázai orvosok megerősítették a szemtanúk közlését arról, hogy a légicsapások egy 12 éves fiú és egy palesztin fegyveres életét oltották ki. Korábbi hírek csak egy halottról szóltak.

Ezzel tizenhétre emelkedett a pénteken felújult harcok palesztin halálos áldozatainak a száma. Az Izrael területére mért rakétatámadásokban senkinek sem esett baja.

A három évvel ezelőtti háromhetes izraeli offenzíva óta nem volt két nap alatt annyi halálos áldozata a Gázai övezetben az Izrael és a palesztinok közötti fegyveres konfliktusnak, mint most. Az izraeli hadsereg szerint a palesztinok legalább száztíz rakétát és egyéb lövedéket lőttek ki péntek óta a zsidó államra, míg az izraeli hadsereg 18 légitámadást intézett ellenük.

Címkékrakéta