Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Érdeklődő fiatalok a tatai laktanyában

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2009. február 4. 15:33

Nem mindennapi élményben volt része annak a négy középiskolás diáknak, akik a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz érkeztek látogatóba.

A budapesti Leővey Klára Gimnáziumból pályaorientációs nap keretében
érkezett a kis csoport, hogy – ha csak egy kis időre is – „saját
bőrükön" tapasztalhassák meg a lövészek életét.

Jobbkor sem érkezhettek volna, ugyanis a dandár ezen a napon (is) tartotta egy megerősített lövészszázad lőgyakorlattal egybekötött kiképzési foglalkozását a szomódi  helyőrségi lőtéren.
A csoportot Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadta, majd rövid előadásában adott tájékoztatást a dandár feladatairól, technikai eszközeiről és fegyverzetéről. A fiatalok pedig nem csak hallgatták, hanem nagy érdeklődéssel kérdezték is a tábornokot a katonaéletről, a hivatás szépségeiről, vagy annak árnyas oldaláról.
A parancsnoki tájékoztatót követően pedig együtt tekintették meg a kiképzési foglalkozást a lőtéren.

„Hát ez nem semmi! Ilyen sáros, nehéz terepen, ilyen komoly felszerelésben, mondhatni talpig vasban, olyan precizitással szedték le a célokat, hogy az már szinte hihetetlen"- mondta egyikük a foglalkozás után.
A látogatás végén a laktanya étkezdéjének napi menüjét is saját bőrükön tapasztalhatták meg, ami – köszönhetően a laktanya kiváló szakácsainak – ugyancsak nem hagyott kívánnivalót.