Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményes fehérvári kadétok

Szöveg: honvedelem.hu/Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2022. június 19. 8:55

Ünnepélyes tanévzárón köszöntötte a székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium vezetése a kadétképzésben részt vevő diákokat, akik az idei esztendőben számtalan megyei és országos szintű versenyen mérettették meg tudásukat, tehetségüket. A fiatalok több alkalommal az első három hely valamelyikén végeztek.

fehervarkadetnyito

A tanévzárón, aktív közösségi munkájáért igazgatói dicséretben részesült László László, Dombi György Márk, Doktor Ádám, Farkas Luca Lara, Czikora Zalán, Langmár Bálint, Hadadi László és Golestra Tibor.

Szabó István, a kadétok oktatója elmondta: kiemelkedő eredmény, hogy az első félévében havonta hatvankét diák egy-egy napon valamilyen közösségi eseményen vett részt. Heti szinten tizenhét kadét valamely, az iskolához köthető rendezvény aktív részese volt és az sem mellékes, hogy a fiatalok – ugyancsak hetente - kilencvenkilenc órát áldoztak többek között kiképzőnapra, projektnapra, katonai emlékfutásra, emléktúrára, kadétkupára, vagy hadisír gondozásra.

fehervarkadetbelso

A tanévzárón - mások mellett - jelen volt Csizmadia Lajos főtörzszászlós, a kadétképzésben részt vevő MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred vezénylőzászlósa, valamint a versenyeket támogató Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér megyei Szervezete és a Fejér Megyei Tartalékosokért Alapítvány /FEMETA/ részéről Zóka József nyugállományú alezredes.

A kadétok most nyári gyakorlatukra és alapozó vizsgájukra készülnek.