Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Érkezik a Digital Warriors, a Honvédelmi Sportszövetség CS:GO versenye!

Szöveg: honvedelem.hu / leet.hu |  2021. február 11. 10:42

A Honvédelmi Sportszövetség szervezésében egy új CS:GO versenyt jelentettek be, Digital Warriors néven. Az esemény célja a honvédelem iránti érdeklődés felkeltése, a hazafias és honvédelmi nevelés megvalósítása, a közösségépítés, illetve a Honvéd Kadét Program népszerűsítése.

dw_flyer_best_byte

A Honvédelmi Sportszövetség egy új, ám igen komoly szereplőjévé vállhat a hazai e-sport életnek. A Digital Warriors CS:GO bajnokság egyik célja pedig az, hogy megismertesse és népszerűsítse a hazai gamerek körében a Honvéd Kadét Programot, valamint hogy felkeltse a honvédelem iránti érdeklődést. És persze, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson a hazai CS:GO játékosoknak.

A Digital Warriors bajnokságot két kategóriában rendezik meg:

Kategóriák

  • Kadét kategória: a Honvéd Kadét Programban résztvevő tizenöt kiemelt partneriskola kadétjai, akik 2021. január 1-ig betöltötték a 14. életévüket.
  • Profi kategória: a csapatok nyíltan nevezhetnek a versenyre.

A kadét kategóriában, a Honvéd Kadét Programban résztvevő 16 kiemelt partneriskola kadétjai vesznek részt. Ezekből a középiskolákból összesen 32 csapat, több mint 160 diákja nevezett, akik februárban a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia félkészítő CS:GO edzésein vesznek részt. Az edzések már javában zajlanak, a kadét csapatokkal pedig a Lenovo Legion Honvéd edzői és játékosai foglalkoznak: Sc0rch, Sebi és C7upiX.

A profi (open) kategória nevezése február második felében indul és a Magyar E-sport Bajnoksághoz, vagy a Stay and Play kupákhoz hasonlóan bármely magyar csapat számára adott a lehetőség a részvételre.

Lebonyolítás

  • Selejtezők: a kadét és a profi kategória csapatainak is két darab, kétnapos selejtezőn, vigaszágas rendszerben van lehetőségük a döntőbe kerülni. A selejtezőket online bonyolítják le. Kadét kategóriában a két selejtezőről összesen négy csapat jut a LAN döntőbe, míg a profi kategória esetében két csapatról van szó.
  • Döntő: a kadét kategóriából négy, a profi kategóriából két csapat jut be, amelyek két előre meghívott, profi csapathoz csatlakoznak. A kétnapos versenyt offline formában bonyolítják le, Budapesten.

Kadét kategóriában a bajnokságon résztvevő csapatok számára a segítség online edzés formájában biztosított, a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémiája által.

A versenyen kadét és profi kategóriában is 2-2 online selejtezőn lehet eljutni a 4-4 csapatos döntőig, amelynek Magyarország legnagyobb E-sport központja, a hamarosan megnyíló Gamerland ad otthont Budapesten. A profi kategóriában mindkét selejtezőn 1-1 csapat jut be a döntőre és csatlakozik a két meghívott csapathoz.

Időpontok

  • Felkészítő edzések: 2021. február 1-26.
  • I. online selejtező: 2021. március 6-7.
  • II. online selejtező 2021. március 13-14.
  • Döntő – Gamerland: 2021. március 27-28.

Díjazás

Az esemény nem kevesebb, mint másfél millió forint összdíjazással kecsegtet.

  • kadét kategória: az I-III. helyezett csapatok számára kupa, érem, ezen felül összesen 500.000,- forint értékű díjazás, a PlayIT Store felajánlásából
  • profi kategória: az I-III. helyezett csapatok számára kupa, érem, ezen felül összesen 1.000.000,- forint pénzdíjazás

A Digital Warriors selejtezőit, valamint a GamerLand finálé összes mérkőzését a Leet Esport Twitch csatornáján követhetik majd figyelemmel. A versenyről hétről hétre egyre több információt olvashattok a Leet oldalain, interjúk, részletek a nevezésről, az invite spotok felfedése és egyéb érdekességek várhatók.

Forrás: leet.hu