Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tovább erősödik az együttműködés a honvédség és a rendőrség között

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság |  2021. február 11. 11:43

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Honvédség két katonai szervezete és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság február 9-én, kedden, Békéscsabán.

együttműködés_policemh (4)

A korábban megkötött megállapodás felülvizsgálatának és az eltelt időszakban megszerzett tapasztalatok eredményeként elkészített újabb együttműködés aláírásakor dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta: a megállapodásnak megfelelően a jövőben is nagy hangsúlyt kíván fektetni a közös felkészítésekre, kiképzésekre és gyakorlatokra.

együttműködés_policemh (1)

Szloszjár Balázs dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka hangsúlyozta, hogy a kialakult járványügyi-helyzet miatt az elkövetkezendő időszakban az együttműködés a közös határvédelmi- és járőr feladatokra korlátozódik. Természetesen a jelenlegi vírushelyzet feloldását követően, minden erővel támogatni fogja a közös kiképzések megtartását és az együttműködésben leírtak betartását.

Antal László ezredes, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka kiemelte: a megyei védelmi bizottságban végzett munka során kialakult már egy szoros együttműködés a Békés megyei rendőrséggel, amelyet tovább kívánnak erősíteni.

együttműködés_policemh (3)