Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erőt, egészséget, futást!

Szöveg: Sin Bettina | Fotó: Pintér Ákos |  2024. szeptember 8. 19:00

Több mint 13 ezer futó állt rajthoz szeptember 8-án Budapesten, a 39. Wizzair Félmaratonon. Köztük volt dr. Kutnyánszky Zsolt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára, aki a Szeretem, Megvédem! mottójú tartalékos toborzókampány népszerűsítése érdekében a honvédség színeiben futotta le a 21,1 kilométert.

A világ egyik legszebb félmaratoni útvonalának tartott, Budapest Belvárosában, a Duna mentén kijelölt távot immár tizenötödször teljesítette Kutnyánszky Zsolt, aki szerint a katonák köszönése: „Erőt, egészséget!” jelképezi azt a két erényt, amire minden magyarnak szüksége van. „E két szóban benne van minden, ami a félmaratoni felkészüléshez kell. Erő a kitartáshoz, a távolság tiszteletéhez szükséges, egészség nélkül pedig nincs semmi.”

Az államtitkár a félmaraton során is megragadta az alkalmat, hogy a Szeretem, Megvédem! mottóval zajló területvédelmi tartalékosokat toborzó kampányt népszerűsítse. „Nagyon jó esemény ez megmutatni magunkat a futóközösségnek. Mindenki csatlakozhat a tartalékosokhoz, akinek fontos a hazája, az otthona, ahol él.”

20240908_Wizzair - Félmaraton _PAKO_-5

A Wizzair Félmaraton után a hazai futóközösség egy újabb megmérettetésre nevezhet, ugyanis szeptember 29-én lesz a NATO Run, ahol a civil futók között hivatásos és tartalékos katonák, valamint a Honvédelmi Minisztérium kötelékébe tartozó alkalmazottak is rajthoz állhatnak egy 10 kilométeres táv erejéig.

Információ és nevezés a natofutas.hu oldalon.