Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eseménydús repülő tábor Csobánkán

Kecskemétre és Szolnokra is ellátogattak a táborozók

Szöveg: MH HTP | Fotó: Dévényi Veronika |  2023. július 2. 11:22

Június utolsó hetében tartotta „repülő” tematikájú honvédelmi táborát az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság (MH HTP). A Csobánka Bázisra harminc fiatal érkezett az ország minden tájáról, sőt, a határon túlról is.

8C9A8166 másolat

Az első napok az ismerkedés mellett az elméleti alapok elsajátításával és olyan gyakorlati tudás megszerzésével teltek, amely nemcsak a táborban, hanem a hétköznapi életben is fontos és hasznos lehet. Így repüléselméleti foglalkozás, de meteorológiai ismeretek is része volt a programnak a repülési rendszabályok mellett. Az MH Sportszázad képviseletében érkezett sportolók pedig közelharc és önvédelmi ismeretekkel tették izgalmassá a csobánkai tartózkodást.

A táborban töltött öt nap alatt a fiatalok látogatást tettek Kecskeméten, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál, valamint Szolnokon, az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál. A szolnoki kirándulás különlegessége volt, hogy – a táborozók nagy örömére – lehetőséget kaptak arra, hogy a helikoptereket ne csak a földön, hanem a levegőben is megcsodálhassák.

Dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH HTP parancsnoka is meglátogatta a fiatalokat Csobánkán: átadta a részvételért járó „elismerő” okleveleket, a példaértékű motiváltságért és fegyelmezettségért pedig emléktárgyakat adott át Csernus Csenge és Zsiros Barnabás táborozóknak.

Kapcsolódó cikkek
Index_szelek

Szelek szárnyán

2023. július 2. 9:42