Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gripennel repültek a honvédelmi táborozók

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2023. június 30. 19:33

A fenti állítás persze úgy teljes, ha eláruljuk, hogy a HM Zrínyi Nonprofit Kft. biztosította repülőgép szimulátorban tehették próbára magukat a Csobánkán és Szentendrén megrendezett rádióamatőr tematikájú honvédelmi tábor résztvevői.

A tábor, ami elsősorban a civil rádióamatőrködés iránt érdeklődő fiatalokat kívánja megszólítani egyszerre ismerteti meg a polgári és a katonai rádiózás alapjait a diákokkal. Mindezek mellett saját áramköröket is építhetnek, elsajátíthatják a különböző berendezések működtetését is. A június 26–30. között tartott nyári program utolsó napján a táborlakók különleges élményben vehettek részt az MH Altiszti Akadémia szentendrei laktanyájában, ugyanis egy VR-szemüveggel támogatott Gripen szimulátorban ők maguk is meghódíthatták hazánk virtuális légterét.

A rádióamatőr tábort Takács Attila vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének együttműködési helyettese is felkereste. Látogatása során részletes élménybeszámolók útján meggyőződhetett arról, hogy a honvédelmi táborok népszerűsége töretlen. Több fiatal lelkesen mesélt arról is, hogy tanulmányaik végeztével céljuk a Magyar Honvédség kötelékébe történő bekerülés, vagy épp a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen való továbbtanulás.

Kapcsolódó cikkek