Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szelek szárnyán

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Kormány Gábor |  2023. július 2. 9:42

Vitorlázó repülőgépekkel hódították meg az eget az MH 1. Területvédelmi Ezred szervezésében megvalósuló honvédelmi tábor résztvevői. A budakeszi Farkashegyi repülőtér felett folyamatosan köröztek a szelek szárnyán suhanó vitorlázók.

A június 26–30. között tartott ötnapos vitorlázó repülő tábor ideje alatt a 15–18. közötti korosztályú fiatalok tapasztalt oktatók segítéségével ismerkedtek meg a repülés elméleti és gyakorlati alapjaival, egyúttal a magyar repülés múltját és jelenét is felelevenítették, miközben ízelítőt kaptak a katonai élet sajátosságaiból.

E honvédelmi tábor legfontosabb célkitűzése, hogy lehetőséget biztosítson a diákok számára arra, hogy ők is átélhessék, megérezhessék a repülés leírhatatlan örömét. Mindemellett a vitorlázórepülés a különleges kalandon kívül a repülés kikerülhetetlen alapja is, ezért a honvédelmi táborban szerzett tapasztalat és ismeret akár a sport- vagy a hivatásos repülés felé vezető út első lépcsője is lehet számukra.

20230629_KG_budakeszi_honvedelmitabor_007

A táborlakókat június 29-én Takács Attila vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének együttműködési helyettese is meglátogatta, hogy személyesen hallgassa meg a fiatalok élménybeszámolóit, amikből kiderült, hogy életre szóló élménnyel gazdagodtak. Többen azt is elmesélték, hogy a mostani már a második, illetve némelyeknek a harmadik honvédelmi tábora.

Németh Noel, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium első éves tanulója a mostanit megelőzően kétszer is járt már a katonák által szervezett táborokban: korábban Csobánkán és Táborfalván lehetett részese az élményszerző katonai programoknak. Rendszeres visszatérésének és motivációjának okaként a társaságot nevezte meg. Mint elmondta: minden alkalommal nagyon jó csapatszellem alakult ki.

Kapcsolódó cikkek