Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Esküszöm, hogy a fegyveres erők hűséges katonája leszek”

Szöveg: Kerekesné Fuli Anikó főtörzsőrmester |  2010. december 17. 14:27

2011. január 1-jével kezdik meg szolgálatukat azok az önkéntes védelmi tartalékosok, akik a napokban tettek katonai esküt a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában.

Az ünnepi rendezvényre a tatai laktanya rendezvénytermében került sor.
Az elöljáró fogadása, majd a Himnusz hangjai után kilencvenkét fő – köztük kilenc hölgy – tett ünnepélyes katonai esküt – az alakulat parancsnoka, Sándor Zsolt ezredes jelenlétében – a Magyar Köztársaság zászlaja előtt.

„Jó reggelt kívánok, régi-új katonák! Üdvözlöm önöket a fedélzeten." – kezdte köszöntő beszédét Sándor Zsolt ezredes.
A parancsnok beszédében elmondta: bár az önkéntes védelmi tartalékosok elsősorban a laktanya őrzésében kapnak majd szerepet, nagyon örül, hogy a jelentkezők nem zárkóztak el a későbbi műveleti feladatokban való részvételtől sem.

Az üdvözlő beszéd további részében szó esett még a szervezetbe lépők szociális- és munkakörülményeinek biztosításáról is.
Beszéde végén a parancsnok így köszönt el a felesküdött önkéntes védelmi tartalékosoktól: „Kívánok önöknek erőt, egészséget… s immár katonaszerencsét!"

A hivatalos okmányok aláírása után az esküt tevők kézjegyükkel látták el azt a szépen kivitelezett katonai eskü szöveget is, mely az alakulat Csapattörténeti Emlékhelyén őrzi majd az első tatai önkéntes védelmi tartalékosok eskütételének emlékét az utókor számára.

1595911545
 

Fotó: A szerző felvétele