Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jó nemzet megbecsüli katonáját (2.)

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. december 17. 15:10

Videóinterjút adott a héten dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Zrínyi Média Kft. munkatársainak, lapjainak, honlapjának. Ma az államtitkári interjú második részét közöljük.

Dr. Simicskó István az interjú második részében kitér arra, hogy a közelmúltban megtették az első komoly lépést annak érdekében, hogy a Magyar Honvédség tartalékos rendszere kiépüljön. Az első körben a védelmi tartalékot szeretnék kiépíteni, 2012. január 1-től pedig elindítanák azt a munkáltatói ösztönző programot, amelynek köszönhetően tovább erősödik a tartalékos rendszer, műveleti tartalék képződik, amely már komolyabb bevetésekre is alkalmas lehet. A ciklus végére, 2014-re 6-8 ezer főből álló tartalékos ereje lenne a Magyar Honvédségnek.

A beszélgetés során szó esik arról is, hogy mindezek mellett fontos a meglévő állomány, a hivatásos és a szerződéses katonák elismerése és megbecsülése is. A honvédelmi tárca éppen ezért dolgozik egy egységes humán stratégiai koncepció kidolgozásán, amelyből minden katona számára egyértelművé válhat, hogy mire számíthat.

„A legfontosabb, hogy a katonákat, az embereket megbecsüljük. Ezét kell életpálya modellt alkotni. Ezért kell megfizetni a katonát, elismerni az ő tevékenységét, szolgálatát" – fogalmaz a minisztérium parlamenti államtitkára.

Fotó: Tóth László

Kapcsolódó anyagok:
A jó nemzet megbecsüli katonáját (1.)