Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Esküt tettek

Szöveg: Kresz Fruzsina | Fotó: Bankó József |  2022. március 18. 17:54

Tizenkilenc katona tett ünnepélyes esküt az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) hathetes alapfelkészítése után március 18-án, Püspökszilágyon.

web_BHD2910-3

A Kiképző Bázis és Lőtéren Mudra József ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte a katomnákat. „Gratulálok önöknek, és ezúton szeretném kifejezni őszinte elismerésemet, hiszen most már egy csapat vagyunk! A Magyar Honvédség nagy családjában együtt harcolunk, vállvetve támogatjuk egymást a nehéz időkben” - mondta. Hozzátette: „elköteleződni a haza iránt olyan magasztos érzés, melyet csak azok érezhetnek, akik esküt tettek.”

web_BHD2741

Az ünnepélyes fogadalmat Major Márton közkatona mondta elő. Az ünnepségen Mudra ezredes elismerést adott át az alapkiképzés során nyújtott kimagasló teljesítményéért Kukucska Attila Tamás közkatonának, Balázs Ákos közkatonának és Károlyi Béla közkatonának. Kiemelkedő kiképzői munkájáért Réti Gergely zászlós és Hajós Gergő törzsőrmester részesült elismerésbe.

A rendezvény zárásaként Balázs Tibor főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa is köszöntötte az új honvédeket. „Bár nehéz és lemondásokkal teli időszaknak néznek elébe, de semmi sem fogható ahhoz a büszkeséghez, amit az egyenruha viselése okoz. Szívvel, lélekkel élünk a hivatásunknak” - mondta.